Încă o serie de cursanţi – salvatori au încheiat studiile de prim ajutor

30

Duminică, 9 iunie 2013, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România, în parteneriat cu Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (ASVSU) au încheiat cu succes cursurile pentru încă un an școlar de pregătire teoretică și practică în domeniul acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă. În cele trei ore ale acestui ultim curs, cei prezenţi au recapitulat noţiunile teoretice în domeniul radiocomunicaţiilor și de activităţi practice, cum ar fi exerciţii de cautare, salvare și transport accidentaţi.

Duminică, 9 iunie 2013 Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România, în parteneriat cu Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (ASVSU) au încheiat cu succes cursurile pentru încă un an școlar de pregătire teoretică și practică în domeniul acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă. În cele trei ore ale acestui ultim curs, cei prezenţi au recapitulat noţiunile teoretice în domeniul radiocomunicaţiilor și de activităţi practice, cum ar fi exerciţii de cautare, salvare și transport accidentaţi.

„În acest an au fost înfiinţate și pregătite primele grupe de voluntari pentru acordarea primului ajutor psihologic, echipe care vor acţiona atât pentru victime și aparţinători, cât și pentru salvatori. Cei aproape 100 de finaliști voluntari ai acestui an de pregătire 2012 / 2013 au în faţă examenul de "Radiocomunicaţii de Urgenţă – Radioamatorism" ce se va desfăsura pe data de 10 iulie 2013 împreună cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după care se vor pregăti pentru examenul de sfârșit de an," a declarat domnul Vasile Grosoșiu, Președintele ASVSU.

„Suntem bucuroși să observăm că o parte din ceea ce și-au propus în urmă cu trei ani cele două organizaţii partenere: ADRA România și ASVSU se materializează și anume instruirea celor care și-au manifestat dorinţa de a fi învăţaţi să acorde primul ajutor celor aflaţi în nevoie. Sperăm ca toti participanţii la aceste cursuri să treacă cu bine de examenele finale, iar numărul celor care se vor implica în acest domeniu să fie mereu în creștere”, a remarcat Sorin Goleanu, directorul ADRA Romania. ADRA România, în colaborare cu ASVSU, a demarat acest proiect de pregătire a salvatorilor voluntari pentru a suplimenta numărul echipelor de intervenţie în caz de dezastru deoarece, în prezent, numărul voluntarilor specializaţi în acordarea primului ajutor și a intervenţiei în caz de dezastre este relativ redus și s-ar putea dovedi insuficient în cazul unui dezastru major.