Un medic vrea să lanseze primul „grup de sinucigaşi” în Anglia

109

Un fost medic care a ajutat mai mulţi pacienţi să îşi pună capăt zilelor, la clinia Dignitas din Elveţia, a anunţat că are planuri pentru înfiinţarea în Sussex, Marea Britanie, a primului „grup de sinucigaşi".

Dr. Micheal Irwin, militant pentru dreptul la eutanasie, vrea să înceapă grupul „Die-alogue" în luna aprilie a acestui an. El speră ca membrii grupului să împărtăşească sfaturi despre eutanasie şi Dignitas, şi să se ajute unii pe alţii să plece în ţări unde pot fi eutanasiaţi.

„Subiectul suicidului raţional ar trebui discutat", este de părere Irwin. „Mi-aş dori ca oamenii să se sprijine unii pe alţii cu ajutor financiar şi emoţional. Unele persoane care vor să meargă la Dignitas nu au pe nimeni care să îi ajute. Pentru asta este acest grup," citează Christian Concern.

Irwin a fost arestat în 2003 după ce a încercat să ajute un prieten, bolnav terminal, să îşi pună capăt zilelor, procurându-i tablete cu temazepam (restoril). A fost eliberat mai târziu, dar şi-a pierdut dreptul de a practica medicina.

De atunci a recunoscut că a însoţit patru persoane la Dignitas şi a ajutat alte 25 de persoane să se sinucidă la clinică, oferindu-le sfaturi.