Un om al străzii a primit 170.000$ pentru un gest de bunătate

192

Un om al străzii a primit peste 170.000 de dolari după ce a înapoiat un inel de logodnă cu diamante pe care l-a primit din greșeală. Alegerea lui de a face gestul corect, deși nimeni nu ar fi știut vreodată dacă înstrăina inelul, i-a adus lui Harris o mică avere. Oameni mișcaţi de onestitatea lui au donat suma în urma unei campanii online de strângere de fonduri, relatează DailyMail.

Billy Ray Harris, un om al străzii care doarme de obicei sub un pod din Kansas City, a fost uluit când a găsit un inel încrustat cu diamante în cutia lui cu mărunţiș. „Inelul era foarte mare. Mi-am dat seama că, dacă e veritabil, valorează o avere", a declarat Billy Ray Harris unui post local de televiziune. Harris a avut o presimţire că cineva se va întoarce după el, așa că, în loc să-l amaneteze, a hotărât să-l păstreze într-un loc sigur pentru a-l returna.

Sarah Darling, proprietara inelului, a fost răvășită când a realizat că l-a pierdut. „A fost oribil. A fost un sentiment cumplit de pierdere. Însemna mult mai mult pentru mine decât simpla lui valoare financiară", a mărturisit Sarah. Ea a precizat că nu-și scoate inelul decât rareori, însă în acea zi avusese o iritaţie la deget, așa că îl pusese în portofel și, când a vărsat mărunţișul în cutia lui Harris, a căzut și inelul.

Femeia a pierdut inelul vineri și s-a întors a doua zi pentru a-l căuta pe omul străzii, însă nu l-a găsit. Cu toate acestea, a perseverat, revenind și duminică la locul în care îl văzuse pe Harris, iar de data aceasta a reușit să dea de el. „Nu știu dacă îţi amintești de mine, dar cred că ţi-am dat ceva care e foarte preţios pentru mine", l-a abordat Sarah. „Un inel?", a întrebat Harris. „Îl am, l-am păstrat pentru tine", a adăugat el.

Femeia a simţit că asistă la un adevărat miracol. Pentru a-și exprima recunoștinţa faţă de Harris, Sarah și logodnicul ei au lansat o campanie online de strângere de fonduri pe site-ul giveforeward.com pentru el. Până în prezent, după numai 15 zile de campanie, aproape 7.500 de donaţii au fost făcute, însumând peste 170.000 de dolari. Toţi banii îi vor fi oferiţi lui Harris la sfârșitul celor 90 de zile de campanie.

„Billy, alegerea pe care ai făcut-o, deși te aflai la ananghie tu însuţi, dovedește că există bunătate în lume… tu ești un exemplu strălucitor. Multă dragoste de peste ocean", au scris Chris și Mel, din Brentwood, Anglia, care au donat 20$.

„Cu câţiva ani în urmă, inelul mamei a fost furat din casa mea. Până astăzi îmi amintesc sentimentul de gol în stomac pe care l-am avut. Din fericire, exemplul tău va încuraja și pe alţii să facă bine. Bravo, Billy Ray", a scris Tero Sturges, care a oferit 10$.

„Domnule Harris, îţi mulţumesc pentru că ești un model de onestitate pentru ceilalţi. E clar că ești un om cumsecade. Îmi pare rău că ai fost nevoit să trăiești sub un pod", a scris Robert din Miami, care a donat 20$.

Harris a vorbit despre atenţia pe care a primit-o de când a returnat inelul, afirmând pentru postul de televiziune KCTV: „Îmi place, dar nu cred că o merit". Vorbind despre amploarea impresionantă pe care a luat-o povestea lui, Harris spune: „Uite ce simt de fapt: ce-a ajuns lumea în care trăim dacă atunci când cineva înapoiază ceva ce nu-i aparţine se întâmplă un asemenea lucru?"

Sarah a spus că e profund mișcată de onestitatea lui Harris, ţinând cont de faptul că mulţi ar fi păstrat inelul și l-ar fi vândut. „Mă simt extrem de norocoasă că am recuperat inelul. Eram încântată de el și înainte, dar acum îl iubesc și mai mult", a declarat ea pentru CNN.