Aproape 40 de bătrâni ţinuţi în condiţii inumane într-un azil clandestin

90

Nu mai puţin de 37 de bătrâni erau ţinuţi în condiţii inumane, fiind nevoiţi să doarmă câte doi sau chiar trei în pat într-un azil ilegal din comuna Păulești, au anunţat anchetatorii Poliţiei Prahova, citaţi de Mediafax.

În urma anchetei, 31 din cei 37 de bătrâni au fost duși la o unitate medicală. Daniel Nicolae, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, a constatat că toţi sunt bolnavi cronici, majoritatea având pareze sau semipareze, în urma accidentelor vasculare. „Sunt oameni care au nevoie de îngrijiri speciale", a declarat acesta.

Atât managerul serviciului de ambulanţă, cât și comisarul Alexandru Cârdei au relatat despre condiţiile inumane în care erau ţinuţi bătrânii. „Erau unii peste alţii, câte doi-trei în pat, fără lenjerie curată, fără pamperși schimbaţi, mirosea a urină și a fecale. Unii dintre ei erau deshidrataţi", povestește Daniel Nicolae.

„Pe jos este mucegai, mâncarea se face în aceeași incintă unde sunt depozitate vopseluri, pe firele electrice sunt muște uscate, iar într-o cadă am găsit două găini", relatează comisarul Cârdei.

Surse neconfirmate susţin că azilul ilegal era administrat de SC Alex & Mony, firma neavând autorizaţie pentru un astfel de cămin. Acesta era promovat de patroni pe internet, pe site-uri specializate. Azilul fiind prezentat ca „Pensiunea Alex & Moni", care oferă o ambianţă plăcută în care „părinţii voștri se vor simţi ca în sânul familiei". Tariful de persoană era între 1.000 și 2.000 de lei pe lună, în funcţie de starea de sănătate a aplicantului.