VIDEO tulburător: zeci de imigranţi deparazitaţi ca în lagăr

152

Un video care arăta mai mulţi imigranţi așteptând dezbrăcaţi, în frig, să fie stropiţi împotriva râiei, a tulburat întreaga Italie. Clipul video a fost filmat de unul dintre imigranţi și a fost difuzat marţi pe postul de televiziune RAI2. Scenele filmate au avut loc în centrul de imigrări de pe insula Lampedusa, informează Reuters.

Insula Lampedusa (scena unuia dintre cele mai mari dezastre din istoria crizei imigrării din Europa, când o barcă s-a scufundat aproape de coastă, înecând cel puţin 366 de oameni) este din nou în centrul atenţiei Comisiei Europene în urma imaginilor ce au șocat lumea civilizată.

Postul de televiziune RAI2 l-a intervievat pe unul dintre imigranţi, care a mărturisit că au fost aliniaţi și trataţi „ca animalele".

Primarul Lampedusei, Giusi Nicolini, a reacţionat prompt și a declarat că vor avea loc investigaţii. Nicolini este de părere că imaginile filmate fac insula să arate ca un „lagăr de concentrare" și că Italiei ar trebui să-I fie rușine de modul în care tratează imigranţii.

Imigranţii erau sirieni, iar Organizaţia Save the Children (Salvaţi Copii) a declarat marţi într-un raport că au remarcat o creștere abruptă a numărului de sirieni care vin pe mare în Italia. Un sfert din cei 40.244 de imigranţi care au venit în Italia pe barcă în ultimele 11 luni sunt sirieni.

„Toate ţările europene trebuie să facă mai multe pentru a le garanta imigranţilor – mai ales a copiiilor -, care pornesc în aceste călătorii periculoase, protecţia și ajutorul de care au nevoie", mai scria în raport.