Google Maps se transformă în elicopter pentru utilizatori

434

Reprezentanţii companiei Google au anunţat lansarea unui nou serviciu de hărţi care va reproduce marile metropole ale lumii prin imagini tridimensionale şi le va da utilizatorilor senzaţia explorării oraşelor de la bordul unui aparat de zbor.

Compania foloseşte pentru proiect o flotă de avioane deţinută de un partener care zboară exclusiv pentru Google. Avioane au fost trimise deja în mai multe metropole ale lumii, pentru a surprinde imagini detaliate şi informaţii tridimensionale avansate.

Rezultatul va fi o experienţă completă 3D care le va permite utilizatorilor Google Maps „să zboare" printre replicile exacte ale clădirilor, chiar şi copacii beneficiind de o cosmetizare tridimensională. Acesta este un pas din planul Google de a crea o hartă a lumii pe bază de fotografii 3D.

„Încercăm să reproducem senzaţia unui zbor deasupra oraşului, la bordul unui elicopter personal", a explicat Peter Birch, manager Google Earth, conform Daily Mail.

De asemenea, Google intenţionează să introducă asistenţă offline pentru Google Maps, într-o încercare de a compensa scăderea traficului la utilizatorii de iPhone şi iPad, după ce Apple a anunţat că va renunţa săptămâna viitoare la Google Maps, pentru a introduce propria aplicaţie de hărţi.

Din experienţa anterioră, specialiştii vehiculează că prioritate vor avea San Francisco, New York, Los Angeles, Londra, Paris şi Berlin. Hărţile 3D se aşteaptă să fie gata la sfârşitul anului, iar suportul offline pentru sistemele Android, în câteva săptămâni.