Colegiul românesc care a uimit NASA

383

NASA a fost impresionată de colegiul românesc „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde lucrează profesorul care a uimit agenţia spaţială americană şi unde sistemul de învăţământ este sinonim cu performanţa.

Colegiul „Mircea cel Bătrân" are 117 ani de la înfiinţare şi o rată de promovare a examenelor de bacalaureat de 100%. În ultimii cinci ani, a obţinut 12 medalii internaţionale, 184 naţionale şi 423 de medalii la concursuri organizate de NASA. Pregătirea cadrelor didactice este excepţională, atât din punct de vedere profesional cât şi uman, potrivit spuselor elevilor şi foştilor elevi ai liceului, notează ro.stiri.yahoo.com.

Ion Băraru, fost elev şi în prezent profesor de fizică la acest colegiu, a cucerit împreună cu echipa sa de „savanţi" multe premii la concursurile organizate de NASA. De asemenea, a organizat un centru de cercetări la nivelul şcolii, unde elevii săi au posibilitatea de a-şi dezvolta creativitatea, pentru care nu prea este timp la orele de clasă.

Pasiunea pentru carte şi interesul pe care îl au profesorii sunt valori pe care le-au transmis şi elevilor. Aceştia, în loc să-şi petreacă timpul în mod nefolositor, în faţa calculatorului, a televizorului sau prin baruri, fac proiecte în care investesc timp, cunoştinţe şi imaginaţie, cu care îi uimesc chiar şi pe cercetătorii de la NASA.