Faţa neștiută a NASA: biserica astronauţilor

537

„Se spune că în tranșee nu există atei, dar cred că nici în rachete nu sunt”, spune colonelul catolic Mike Good. Astronautul este convins că panoramele inspiratoare pe care le-a văzut din spaţiu i-au întărit credinţa.

Un aspect care se cunoaște mai puţin este faptul că angajaţii NASA umplu băncile din bisericile care înconjoară Johnson Space Center. Una dintre acestea este Biserica Prezbiteriană Webster, denumită și „biserica astronauţilor”, unde astrounaţi celebri precum John Glenn, Buzz Aldrin, Jerry Carr, Charlie Bassett și Roger Chaffee au fost membri activi. În luna iulie, biserica Webster va aniversa servirea primei comuniuni (împărtășania pentru ortodocși) pe lună, de către astronautul Buzz Aldrin.

Deși NASA nu furnizează resurse spirituale sau obiecte religioase – Bibliile, crucile, icoanele, cărţile de rugăciuni – se află printre cele mai des întlnite obiecte personale pe care membrii echipajelor le luau în spaţiu, confirmă purtătorul de cuvânt James Hartsfield.

„Oamenii de la NASA sunt mai credincioși și aceasta este vocaţia lor”, a spus pentru chron.com un lider spiritual local. „Ei au o poziţie pe care pastorii nu o pot avea și pot vorbi despre slava lui creaţiei lui Dumnezeu așa cum se vede ea din spaţiu.”, a adăugat Matt Walden, enumerând o serie de membrii NASA care și-au folosit carierele ca un mijloc pentru slujirea creștină.

Credinţa a fost o forţă motivatoare întotdeauna la NASA este de părere Kate Shellnutt, jurnalist de religie la Houston Chronicle.