5 aplicaţii pentru dezvoltarea ta personală şi profesională

718

Pentru a atinge un nivel cât mai înalt de evoluţie personală, este necesar să ne canalizăm eforturile într-un mod cât mai eficient, dat fiind ritmul alert de zi cu zi al fiecăruia şi a timpului limitat pe care îl avem la dispoziţie.

Tehnologia vine în ajutorul nostru, iar pentru toţi cei interesaţi şi dornici să investească în dezvoltarea lor personală şi profesională, am ales cele mai interesante aplicaţii pentru smartphones pe care le puteţi folosi în acest scop. Avantajul acestora este faptul că le puteţi folosi oricând şi oriunde, chiar şi când vă aflaţi în metrou sau în autobuz în drum spre serviciu, în timp ce bei cafeaua de dimineaţă sau înainte de culcare.

  1. Flipboard – este o aplicaţie gratuită, cu un design atractiv şi foarte uşor de folosit. Practic, funcţionează ca un RSS reader în care îţi alegi subiectele şi domeniile care te interesează, iar aplicaţia colectează fluxurile de ştiri şi articole de la site-urile partenere şi din social media pe care tu apoi le poţi răsfoi ca şi cum ai răsfoi o revistă.
  2. Zite – este asemănătoare cu Flipboard, doar că această aplicaţie învaţă lucruri despre tine în timp ce o foloseşti. Avantajul este că astfel descoperă ce subiecte te interesează şi ce anume îţi place să citeşti, în scopul de a-ţi oferi articole din sfera ta de interes.
  3. TED – sub deviza „Ideas Worth Spreading” (Idei care merită să fie răspândite), site-ul www.ted.com este o resursă bogată de inspiraţie şi informaţii fascinante şi preţioase de la specialişti de top din domenii variate precum ştiinţă, comunicare, business, artă, iar lista poate continua.Toate acestea pot fi accesibile oricui şi pe smartphone prin intermediul aplicaţiei dedicate.
  4. Umano – se remarcă prin faptul că ştirile şi articolele ajung la tine de data aceasta prin intermediul unor voci umane, ale unor actori care au înregistrat special fiecare articol. În plus, ai posibilitatea de a descărca înregistrările şi de a le asculta offline.
  5. Khan Academy – la fel ca aplicaţia TED, Khan Academy (www.khanacademy.org) este un site non-profit dedicat educării publicului de orice vârste prin resurse gratuite şi valoroase. Prin intermediul acestei aplicaţii ai acces direct de pe telefonul mobil la o vastă sursă de informaţii interesante din domenii precum istorie, astronomie, fizică, economie şi nu numai.

Acestea sunt doar câteva din aplicaţiile gratuite de smartphone pe care le poţi folosi în scopul dezvoltării tale atât personale, cât şi profesionale. Tu pe care le-ai descărcat pe telefonul tău şi ce alte astfel de aplicaţii ne-ai recomanda?