Aplicaţia care îţi înregistrează visele ar putea ajuta la descoperirea misterelor acestor reprezentări

274

Shadow este o aplicaţie pentru device-urile mobile care te ajută atât să îţi înregistrezi și să îţi reamintești visele nocturne, dar ar putea fi un instrument prin care cercetătorii ar putea răspunde multor întrebări legate de acest fenomen.

Aplicaţia dezvoltată de Hunter Lee Soik și Jason Carvalho și care face parte din proiectul Kickstarter folosește un sistem de alarmă care escaladează gradual, facilitând tranziţia de la starea de somn în care visezi, la cea hipnopompică, între somn și trezire. În această stare ne putem aminti cel mai bine visele experimentate în timpul somnului. Apoi, cu ajutorul aplicaţiei poţi înregistra, scrie sau răspunde la diverse îmtrebări legate de vis. Inventatorii speră că astfel vor putea construi cea mai mare bază de date cu vise din lume.

Folosită frecvent, această aplicaţie poate ajuta la construirea unor tipare, identificând temele pe care le visezi cel mai des. De asemenea, poţi afla mai multe lucruri despre tine, susţin inventatorii, ajutându-te să înţelegi mai bine semnificaţiile acestor reprezentări. În plus, poţi alege să împărtășești visul cu alţi utilizatori ai aplicaţiei din întreaga lume.

Mai mult, aplicaţia Shadow ar putea deschide noi orizonturi pentru cercetătorii care analizează fenomenul, adaugă inventatorii. Pentru că 95% din ceea ce visăm uităm în primele cinci minute de când ne trezim, o cantitate uriașă de informaţii care ar putea ajuta la descoperirea altor mistere ascunse în spatele acestor reprezetări se pierde zilnic.

Răspunsurile la întrebări legate de ceea ce visăm atunci când afară tună, ori după un eveniment important, înaintea unui dezastru sau chiar despre diferenţele dintre visele celebrităţilor și ale oamenilor obișnuiţi sunt doar câteva din aspectele care ar putea conduce la o mai bună înţelegere a ceea ce creierul nostru gândește atunci când dormim, punctează inventatorii.