Apple se implică în industria auto

195

Dezvăluirea este oficială. Compania Apple este cât se poate de activă în crearea unui automobil cu pilot automat.

Într-o scrisoare deschisă pe care Apple a trimis-o către NHTSA (organizaţia care se ocupă de stabilirea standardelor de siguranţă pe șoselele americane), compania din California confirmă că are în vedere dezvoltarea unor sisteme care vizează automatizarea și autoeducarea mașinilor. Astfel Apple recunoaște pentru prima oară, într-un document oficial, că încearcă să dezvolte un sistem de ghidaj autonom pentru automobile.

Scrisoarea celor de la Apple reprezintă cel mai puternic semnal că gigantul american vrea să intre în industria auto, scrie EvoNews.com. „Compania investește puternic în studierea învăţării automate și automatizării și este entuziasmată de potenţialul sistemelor automate în multe domenii, inclusiv cel al transporturilor”, a scris Steve Kenner, directorul biroului de integritate a produselor Apple.

Apple solicită ca cei intraţi mai nou în industria auto să beneficieze de aceleași drepturi de testare a vehiculelor ca și producătorii tradiţionali. Compania susţine că există tratament inegal pentru companiile care doresc să dezvolte același tip de produse și cere o rezolvare a acestei probleme.

Cei de la Apple au mai vorbit în scrisoare și despre „semnificativele beneficii sociale ale vehiculelor automate”, notează BBC. „Prin partajarea de informaţii, industria va construi un set de date complet și mult mai complex decât ceea ce poate să creeze o companie de una singură. Acest lucru le va da ocazia tuturor actorilor din industrie să construiască sisteme care detectează și răspund mai bine în scenarii-limită concrete”, suţine Apple. De exemplu, Apple ar putea realiza autoturisme electrice autonome cu BMW.

Alte companii care se află în cursa pentru realizarea de mașini autonome sunt Google, Ford, General Motors, Volkswagen, Mercedes, dar și Tesla.