Premieră: Apple și Samsung, amendate pentru „încetinirea telefoanelor”

Giganţii tech Apple și Samsung au fost amendaţi săptămâna trecută cu milioane de euro, fiecare.

Aplicaţiile care te urmăresc și după ce le dezinstalezi

Care este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de o aplicaţie care ne bombardează cu anunţuri pe telefonul mobil? Să o dezinstalăm, nu-i așa? Devine din ce în ce mai evident faptul că dezinstalarea nu mai este o soluţie viabilă, nu când tot mai multe aplicaţii vin la pachet cu un tracker de dezinstalare,...

Esenţiale azi, 28 august

România: Fonduri nerambursabile pentru IMM-uri

Apple se implică în industria auto

Dezvăluirea este oficială. Compania Apple este cât se poate de activă în crearea unui automobil cu pilot automat.

Inteligenţa artificială – Un „măr otrăvit” pentru omenire

Ne uităm fascinaţi la producţiile cinematografice în care roboţii, prezentaţi iniţial ca salvatori ai omenirii, s-au transformat subit în adversarii ei. În această privinţă fantezia scenariștilor nu are margini. Ceea ce ar putea fi percepută ca o viziune science-fiction despre viitorul omenirii riscă să devină o realitate. Una chiar foarte îngrijorătoare.

Producătorii caută inovaţii care să elimine efectul anti-somn al electronicelor

Versiunea 9.3 a sistemului de operare pentru gadgeturile Apple vine cu o nouă funcţie ce promite să rezolve problema tulburărilor de somn cauzate după utilizarea tabletei sau a telefonului mobil seara.

iExploatarea umană la Apple

Apple are două mari probleme, că produsele sale sunt făcute cu minereuri extrase din zone de conflict, care apoi sunt prelucrate și asamblate prin Taiwan și China, unde muncitorii sunt exploataţi inuman. Însă, confom noilor rapoarte anuale care evaluează responsabilitatea companiei, Apple se laudă că face mai mult decât fac alte companii în aceste două...

O adolescentă cere companiei Apple să schimbe definiţia cuvântului „gay” dintr-o aplicaţie

Becca Gorman, o adolescentă de 15 ani din Massachusetts spune că definiţia termenului „gay" pe care a găsit-o folosind aplicaţia Dicţionar, disponibilă pe laptopurile MacBook Pro ale Apple, a făcut-o pe tânără să se simtă „îngrozită, jignită și umilită de rezultate". Din acest motiv, ea i-a trimis o scrisoare CEO-ului companiei, pentru a-l ruga să...

Apple lansează prima inovaţie de după sfârşitul erei Steve Jobs

Compania Apple a solicitat înregistrarea ca marcă comercială a unui nou produs denumit iWatch, informează The Guardian.

Apple renunţă la o aplicaţie care promitea să te scape de obiceiurile proaste

Corporaţia Apple a decis recent să retragă din iTunes o aplicaţie non-confesională, care oferea cursuri gratuite celor care doreau să scape de obiceiurile proaste din viaţa lor, precum promiscuitatea sexuală, dependenţa de substanţe sau de jocuri de noroc.

Apple apelează la şcoli pentru a-şi completa veniturile

Cu o versiune mai mică şi mai ieftină a iPad, Apple speră să cucerească şcolile americane şi să îşi consolideze astfel poziţia de lider pe piaţa tabletelor.

Ruşii solicită înlocuirea mărului Apple cu o cruce

Ortodocşii conservatori din Rusia cer reprezentanţei locale Apple să schimbe logo-ul celebru al companiei, un măr muşcat în partea din dreapta sus, cu o cruce, deoarece aceştia consideră că imaginea este ofensatoare la adresa credinţei lor religioase.

Apple, rugată să nu mai discrimineze creştinii

Cu ocazia lansării pe piaţă al celui mai nou produs Apple, IPhone 5, organizaţia americană „The National Religious Broadcasters" (NRB) a cerut Apple să aplice principiul libertăţii de expresie (afirmat în primul amendament al Constituţiei americane) pentru a accepta standarde de exprimare comune.

Apple – cea mai valoroasă companie a tuturor timpurilor

Apple a devenit luni cea mai valoroasă companie a a tuturor timpurilor, cu o valoare de piaţă de aproximativ 623 de miliarde de dolari. Producătorul IT a întrecut astfel recordul Microsoft de 620,58 de miliarde de dolari stabilit de Microsoft în 1999.

Facebook, Google şi Apple cenzurează discursul creştin

Aceasta este concluzia unui raport realizat de National Religious Broadcasters (NRB) din Statele Unite ale Americii, intitulat „Adevărata libertate în era noilor media”. Organizaţia a analizat raportul dintre libertatea de exprimare şi libertatea pe care companii precum Apple, Google şi Facebook o au de a cenzura punctele de vedere cu care nu sunt de acord....

Apple, cotată la 1 trilion de dolari (din cele 16 ale SUA)

După ce vara trecută a devenit cea mai valoroasă companie din lume, detașându-se de gigantul petrolier Exxon Mobil, Apple e pe cale să stabilească un record istoric. Analiștii americani spun că, în 2014, producătorul IT&C ar putea deveni prima companie din lume cotată la 1 trilion de dolari. O sumă uluitoare...

Fortune: Apple e cea mai admirată companie, la nivel mondial

Revista Fortune a plasat compania Apple din nou pe locul 1 în Top 50 cele mai admirate companii ale lumii. Acesta este cel de-al patrulea an consecutiv în care Apple primeşte distincţia reputatei reviste de profil economic.

Apple își apără imaginea: salariile muncitorilor chinezi cresc

Foxconn Technology Group, compania care fabrică părţile electronice ale iPhone şi iPad pentru corporaţia Apple, a decis să crească salariile muncitorilor din China cu 16-25%.

Apple acceptă audit extern la fabricile din China

Cu mâna încovoiată în urma unui accident la fabrica la care lucrează, angajatul Foxconn, unde se asamblează produse Apple, atinge pentru prima dată un iPad în funcţiune. Nu a văzut niciunul pornit până acum.

Raport: Apple e cea mai valoroasă marcă

Apple a depăşit Google din punct de vedere al valorii mărcii, după ce patru ani la rând,  motorul de căutare a deţinut supremaţia în topul realizat, la nivel mondial, de agenţia Millward Brown.

Apple, acuzată pentru fișierul spion de pe iPhone

Compania Apple este acuzată de experţi privind vulnerabilitatea sistemelor de securitate în colectarea și stocarea datelor utilizatorilor săi. Între oficialii care au cerut explicaţii Apple se numără un minister german și doi senatori americani.