Cel mai mare atac cibernetic din istorie

67

Utilizatorii de internet s-au confruntat recent cu o scădere a vitezei internetului din cauza a ceea ce experţii numesc a fi cel mai grav atac cibernetic din istorie, relatează CNN.

Viteza navigării pe internet a scăzut recent, pe tot globul, din cauza a ceea ce experţii numesc a fi cel mai grav atac cibernetic din istorie, relatează CNN.

Se pare că totul a început în momentul în care Spamhaus, companie care luptă împotriva mesajelor de tip spam, a blocat site-uri aparţinând CyberBunker, o companie de stocare de date care găzduieşte orice fel de conţinut, cu excepţia pornografiei infantile sau a informaţiilor care facilitează terorismul. Experţii spun că amploarea atacului este atât de mare, încât a afectat infrastructura web, lucru care a condus la micşorarea performanţei navigării pe mai multe site-uri, printre care şi popularul Netflix.

Directorul executiv al Spamhaus, Steve Linford, a afirmat că atacul a fost atât de puternic, încât ar fi putut dărâma întreaga infrastructură de internet a guvernului, relatează BBC.

BBC a contactat reprezentanţii CyberBunker însă nu a primit niciun răspuns oficial. A primit, în schimb, un răspuns din partea lui Sven Olaf Kamphuis, care pretinde că este purtător de cuvânt al companiei și care a afirmat că Spamhaus a abuzat de poziţia pe care o deţine şi că nu are drept de decizie asupra informaţiilor care circulă pe internet, informează aceeaşi sursă.

Pe măsură ce dependenţa de tehnologie creşte, atacurile cibernetice devin tot mai problematice şi scot la iveală vulnerabilităţile din spatele sistemului. Conform lui Linford, un astfel de atac informatic asupra unei bănci importante acţiona cu 50GB/s (gigabits pe secundă), puterea lor a crescut până la 300GBs, arată BBC.