Dezavantajul imprimantelor 3D: Arme făcute acasă

545

Cody Wilson are 25 de ani și este student la Drept la Universitatea din Texas. Cody mai este și fondatorul organizaţiei nonprofit Defense Distributed, care face rost de modele pentru imprimarea 3D a armelor și a lansat chiar și o bază de date cu astfel de modele, deschisă publicului.

Wilson strânge bani pentru viitoare bază de date și deocamdată a strâns 13.000 de dolari, din ţinta de 100.000 de dolari, în doar două zile. Defense Distributed a postat un videoclip care arată o armă care trage mai mult de 600 de cartușe. Jumătate din ea fusese imprimată 3D, indicând că nu mai este mult până când se va putea realiza o armă funcţională imprimată integral.

Cercetătorii chiar așteaptă ca imprimanta 3D să revoluţioneze toate industriile, având în vedere reușitele de până acum, printre care se numără și un transplant de craniu. Doctorii încearcă să facă organe din celule vii, inginerii roboţi și avioane mai ușoare, arhitecţii clădiri întregi, ca să nu mai vorbim despre lucrurile uzuale, precum haine, mâncare, jucării etc. Avansul acestei tehnologii este extraordinar și chiar și președintele Obama a vorbit despre asta, sugerând că vrea să facă din America centrul global pentru dezvoltarea acestei tehnologii.

Nu este de mirare că încep să apară și atitudini precum cea a lui Cody Wilson, care pornind de la arme, vrea să facă accesibil tuturor ce vor deţine o astfel de imprimantă, modele pentru droguri, aparate medicale și bunuri de larg consum, scrie CNBC.