Google obligată să plătească 7 milioane $ pentru violarea intimităţii

34

Google a acceptat marţi să plătească 7 milioane de dolari unui grup de state care s-au plâns că mașinile care fac poze pentru programul Street View au violat intimitatea oamenilor.

Aranjamentul cu cele 37 de state vine la trei ani după ce compania a recunoscut că strânge informaţii precum parole și e-mailuri prin reţelele Wi-Fi neprotejate de parolă, pe lângă care treceau mașinile Street View. Google a promis că va lua măsuri pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla. Ca parte a înţelegerii, compania este obligată să șteargă toate datele personale pe care le-a colectat.

„Importanţa acestui aranjament trece dincolo de termenii financiari", a declarat procurorul general din Connecticut, George Jepsen.

Google a declarat că este mulţumită de faptul că s-a putut ajunge la o înţelegere în acest caz și a mai declarat că liderii de proiect nu și-au dorit aceste date, nu s-au uitat peste ele și nici nu le-au folosit.

Înţelegerea a fost criticată de militanţii pentru dreptul la intimitate, care au spus că este doar un semnal insuficient de avertizare. „ Google are un profit de 100 de milioane de dolari pe zi, ceea ce face ca această amendă să nu fie decât o picătură într-un ocean și nu este nicidecum suficientă pentru a amenda acest tip de comportament", a declarat președintele American Consumer Institute, Steve Pociask, conform CNN.