În 2016 vom lucra numai pe tablete

121

Piaţa computerelor portabile este în schimbare, cercetătorii americani preconizând că până în anul 2016, laptopurile vor fi înlocuite de tabletele informatice.

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare NPD, tabletele vor fi „motorul de creştere" al pieţei computerelor portabile în anii următori. Se aşteaptă ca vânzările de laptopuri să crească de la 208 la 393 milioane între 2012 şi 2017, iar cele de tablete, de la 121 la 416 milioane.

America de Nord, Japonia şi Europa occidentală sunt pieţele cu cereri mari pentru tablete, care se pot ridica până la 66% din vânzări în 2012 şi în jur de 60% în anii următori, conform NPD.

„Ne aşteptăm ca pieţele mature să fie principalele regiuni pentru adoptarea tabeltelor PC. Producătorii vor opta să intre pe pieţele mature unde există deja infrastrucutra şi serviciile necesare pentru a crea modele avansate," explică Richard Shim, analist al NPD, conform AFP.

Piaţa tabletelor este în prezent dominată de iPad-ul Apple. În luna mai, Apple avea o cotă de piaţă de 62,8%, fiind urmat la mare distanţă de Samsung, cu 7,5%. Doi mari concurenţi ai Apple, Microsoft şi Google, au prezentat în iunie prima lor tabletă.