Viitorul se plimbă prin Germania: Super-bolidul care merge cu apă sărată (VIDEO)

10212

Cum ar fi să conduci o mașină de peste 900 CP? Și cum ar fi să „prinzi suta” în 2,8 secunde? Dar cum ar fi să o alimentezi cu apă sărată? Nu mai este nevoie să te întrebi, deoarece nu este vorba de vreo invenţie futuristă. Viitorul este aici, se plimbă deja pe străzile din Germania!

De cât timp așteptăm o mașină hibrid care să nu se diferenţieze de un bolid care merge pe benzină? De atâta timp, încât ne e frică să mai credem în soluţii alternative. Acum însă nu mai trebuie să ne imaginăm cum ar arăta un Bugatti Veyron hibrid, pentru că există Quant e-Sportlimousine, lansată în primăvară la Salonul Auto de la Geneva și care deja a fost omologată pentru Germania.

Mașina depășește orice imaginaţie: 912 CP, timp de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 2,8 secunde, viteză maximă de 380 km/h și autonomie de până la 600 de km. La performanţele tehnice impresionante se adaugă un design de efect, cu uși de tip „aripă de pescăruș” și cu un interior care pare luat dintr-un film SF.

interior

Tüv Süd, compania internaţională care certifică noi tehnologii a considerat că este perfect funcţională și poate fi folosită în siguranţă. Ceea ce înseamnă că a trecut de nivelul de mașină experimentală, motiv pentru care a fost aprobată săptămâna aceasta în Germania pentru utilizarea pe drumuri publice.

Întregul mecanism de funcţionare este unul revoluţionar, iar tehnologia este complet nepoluantă. Mașina are patru motoare, câte unul pentru fiecare roată, și folosește baterii nanoFLOWCELL  care funcţionează similar bateriilor cu flux de electrolit (REDOX).

Fără îndoială, Quant este o maşină cu greutate. Şi la propriu şi la figurat. Modelul actual al maşinii cântăreşte nu mai puţin de 2 tone, iar lungimea ei o depăşeşte pe cea a limuzinelor de lux pe carburant.

Apariţia pe piaţă a unei astfel de maşini nu face altceva decât să demonstreze că tehnologia poate avansa în moduri în care nu ne așteptăm și că ne oferă din ce în ce mai mult posibilitatea de a proteja mediul. Iar  certificarea maşinii nu face altceva decât să sugereze că viitorul aparţine unor astfel de mașini nepoluante, deși cu siguranţă industria producătoare de petrol va avea multe de spus în această privinţă.