Noua formă de transport Hyperloop promite călătorii aproape supersonice

326

Vizionarul american Elon Musk a prezentat luni Hyperloop, un mijloc de transport revoluţionar care poate realiza călătorii la viteza de maxim 1.200 de kilometri la oră şi la un preţ avantajos.

Hyperloop constă într-un tub cu presiune joasă de capsule, transportate cu viteze mici şi mari pe lungimea tubului. Capsulele sunt aşezate pe perne de aer presurizat şi asigură un transport lin şi sigur, cu un mijloc de transport mai uşor decât trenurile actuale. „Va fi ceva fin, ca şi cum ai zbura prin aer", a declarat Musk.

Scopul proiectului a fost realizarea unei căi de transport rapid între oraşele Los Angeles şi San Francisco (610 km). Drumul, care acum poate fi parcurs cu maşina în 5 ore şi jumătate, va putea fi parcurs în doar o oră şi ar putea costa doar 20 de dolari americani.

Costul proiectului este de 6 miliarde de dolari pentru transportul exclusiv de persoane şi 10 miliarde pentru transportul maşinilor şi al altor obiecte voluminoase. Energia electrică folosită va fi cea solară şi va consuma cea mai mică energie pe distanţe de până în 1.500 de kilometri.