O invenţie nouă contra drogurilor care induc starea de leşin ce duce la viol

423

Este inodor, incolor şi poate fi confundat foarte uşor cu apa, dar este un drog care induce leşinul şi este folosit de violatori pentru a-şi racola victime. De astăzi însă, un inginer american a pregătit un antidot pentru acest drog: paharul de plastic şi paiul care să identifice drogul în băutură.

Mike Abramson a realizat un prototip de pahar şi de pai care îşi schimbă culoarea în prezenţa drogurilor precum GHB, Rohypnol sau ketamină (denumite şi drogurile violului). Un raport efectuat de Departamentul de Justiţie din Statele Unite arată că 4% dintre victimele violului au fost drogate folosindu-se aceste droguri.

Abramson a strâns cei 50.000 de dolari necesari pentru transformarea prototipului în realitate, iar luna viitoare va reuşi să livreze primul lot de pahare de plastic dotate cu indicatori. Împreună cu acestea vor fi livrate şi paie.

În etapa următoare, Abramson doreşte să includă indicatori şi în paharele de sticlă. Primele produse vor fi livrate celor care au susţinut proiectul prin Indiegogo, iar produsele pentru publicul larg, de cumpărat din magazine şi folosite în barurile din apropierea campusurilor universitare, vor fi disponibile în 2014.