Tânărul care a creat cel mai adictiv joc pentru mobil

691

Ben Pasternak are doar 15 ani, însă jocul său „Impossible Rush” a fost descărcat deja de 750.000 de ori din magazinul Apple. A întrecut astfel aplicaţii realizate de companii-gigant, datorită naturii sale adictive.

Pasternak, din Australia, a creat aplicaţia împreună cu un alt adolescent, din Chicago, în timp ce se plictiseau la orele de clasă. Acum este în Statele Unite, unde marile companii precum Google, Facebook și Yahoo încearcă să îl atragă pentru un internship.

Se pare că cei de la Facebook l-au invitat să le viziteze sediul din California, în timp ce unul dintre vicepreședinţii Google, Yossi Matais, l-a invitat să dea o tură prin campusul Google, după ce a aflat de joc de la fiul său.

Pasternak își menţine însă opţiunile deschise. În weekend, a mers împreună cu părinţii la evenimentul Hack Generation Y, în care studenţi din toată lumea pot să se înscrie la provocarea de a crea un produs în 36 de ore. Organizatorul evenimentului este chiar fiul lui Yossi, Michael Matais, care a spus că aplicaţia lui Pasternak a ieșit în evidenţă.

„Pasternak este un tânăr cu iniţiativă, foarte ambiţios, care a arătat lumii că vârsta este doar un număr. Aplicaţiile sale sunt extrem de impresionante și nu am fi ghicit niciodată că în spatele lor stă un puști de 15 ani”, a declarat Matias.

Cealaltă aplicaţie a lui Pasternack se numește One și are rolul de a reuni toate reţelele sociale pe o singură platformă, astfel încă navigarea și transmiterea mesajelor să fie mai ușoare pentru cei care au conturi multiple. Pasternack are deja o echipă de liceeni „hackeri” cu care lucrează la îmbunătăţirea aplicaţiei.

Investitorii deja au apărut, însă Pasternack nu se concentrează pe bani. Și-au vândut jocul Impossible Rush unui prieten din New York pentru 200 de dolari, scrie Mashable. „Cea mai mare motivaţie este să știu că aplicaţiile mele le fac oamenilor viaţa mai simplă. Nu există niciun sentiment mai bun decât să știi că oamenii folosesc creaţiile tale”, a declarat el.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.