80% din populaţia Globului suferă din lipsa apei

76

Aproape 80% din populaţia lumii trăieşte în zone în care rezerva de apă potabilă este nesigură, arată o analiză globală publicată de jurnalul ştiinţific Nature şi citată de BBC.

   

    Potrivit cercetătorilor care au studiat problema penuriei de apă potabilă, aproximativ 3,4 miliarde de oameni sunt afectaţi sever de lipsa de apă dulce. Specialiştii spun, de asemenea, că metodele de conservare a apei folosite în ţările vestice favorizează oamenii, dar defavorizează natura. Ei au somat ţările în dezvoltare să adopte alte metode, precum strategiile de management al apei care combină infrastrutura cu opţiunile "naturale" între care amintesc conservarea bazinelor naturale, a terenurilor umede (mlaştini,turbării) şi a luncilor.

    Analiza este o radiografie globală alcătuită pe baza colectării informaţiilor statistice vizând ameninţări ale proviziilor de apă precum poluarea sau diminuarea cantităţii de apă potabilă.

    Specialiştii se aşteaptă ca în următoarele decade situaţia să se înrăutăţească, urmare a schimbărilor climatice şi a continuării tendinţei de creştere a densităţii populaţiei.