Bătaia nu e ruptă din raiul UE

152

    Consiliul Europei vrea să interzică pălmuriea copiilor pe întregul continent, informează Mediafax. Cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, sprijinite de reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE), Naţiunilor Unite (ONU) şi unor organizaţii nonguvernamentale, au redactat directive pentru încurajarea dezvoltării legislaţiei privind protecţia copilului.

     „Sperăm să avem o zonă liberă de orice pedeapsă corporală în toată Europa", a declarat adjunctul secretarului general al Consiliului, Maud de Boer-Buquicchio, prezent la Viena pentru conferinţa de două zile despre violenţa asupra copiilor. Pedepsele corporale aplicate copiilor sunt, în prezent, interzise în 21 de ţări, dar state precum Marea Britanie și Franţa nu au adoptat astfel de legi, considerându-le o intervenţie în sfera privată.

    „Trebuie să explicăm că autoritatea parentală nu este pusă în discuţie, şi nici necesitatea de a supune copilul disciplinării", a spus de Boer-Buquicchio. Problema avută în vedere de este utilizarea violenţei pentru disciplinare, în detrimentul altor metode, neabuzive.