Benzi desenate cu erou musulman, o premieră pentru SUA

23

I se spune "Scorpionul de Argint" şi este musulman. Ar putea părea porecla unui lider de grupare teroristă, însă acesta este de fapt numele personajului principal al unei benzi desenate care urmează să fie lansată în SUA, după cum informează Associated Press.

   

    Povestea este construită în jurul unui tânăr cu dizabilităţi, imobilizat într-un scaun cu rotile, care descoperă că are puterea de a manipula metalele cu puterea minţii. Creatorii acestei benzi desenate sunt câţiva tineri americani şi sirieni, care suferă de dizabilităţi motorii. Aceştia au hotărât să demareze proiectul luna trecută, după ce s-au cunoscut la o conferinţă a organizaţiei non-profit "Open Hands Initiative".

    Sharad Devarajan, directorul companiei Liquid Comic, cea care urmează să publice seria de benzi desenate, spune că primul număr va fi lansat la începutul lunii noiembrie. Revista va fi tipărită atât în limba arabă, cât şi în limba engleză.

    Aproximativ 50.000 de exemplare din prima ediţie a revistei de benzi desenate vor fi distribuite în Siria. Următoarele numere vor beneficia de o distribuţie lărgită în alte regiuni din Orientul Apropiat. Revista va fi disponibilă şi online, în format digital, pe site-urile Open Hands şi Loquid Comics.