Discoteca La Meca inflamează relaţiile musulmano-spaniole

13

Totul a pornit de la refuzul unui senegalez musulman de a primi o ofertă de muncă într-un club, motivând că design-ul acestuia, care imită o moschee, este o jignire adusă credinţei sale religioase.

   

    Ziarul Adevărul scrie că episodul a fost colportat pe blogul unui jurnalist din Murcia, ajungând în vizorul Federaţiei Spaniole a Entităţilor Religioase, care a reclamat că gestul de a numi o discotecă "La Meca" "este grotesc şi constituie o lipsă de respect faţă de musulmani". La scurt timp ştirea a fost preluată de televiziunea Al Arabiya (Dubai), cea mai mare televiziune arabă după Al Jazeera.

    Al Arabiya a susţinut că numele discotecii "ultragiază musulmanii spanioli", scriu jurnaliştii de la Adevărul, adăugând că referinţele discotecii la o moschee au "înfuriat" credincioşii musulmani.

    Vineri, proprietarii discotecii La Meca şi liderii comunităţii islamice din regiune vor susţine o conferinţă de presă comună. Potrivit sursei citate, proprietarii discotecii sunt fostul portar al naţionalei Spaniei, Valenciei şi lui Real Madrid, Santiago Canizares şi jurnalistul sportiv Pedro Morata.