Guvernul german, sfătuit să nu mai folosească BlackBerry

14

Ministrul german de Interne a îndemnat miniştrii şi funcţionarii din guvern să nu mai folosească telefoanele BlackBerry, avertizând împotriva unei creşteri "dramatice" a atacurilor cibernetice, se arată într-un comunicat al guvernului german, citat de AFP.

   

    Angajaţii guvernamentali au fost sfătuiţi să folosească telefoanele Simko, furnizate de Deutsche Telekon, ca urmare a avertizărilor "urgente" primite din partea agenţiei federale de securitate IT, BSI.

    Telefoanele BackBerry, produse de compania canadiană Research in Motion (RIM) asigură un grad sporit de protecţie a datelor, însă autorităţile de la Berlin s-au arătat neîncrezătoare deoarece toate datele transmise trebuie să treacă prin două centre RIM din Marea Britanie şi Canada.

    "Infrastructura BlackBerry este un sistem închis al unei companii private. Însă accesul standard ar trebui să poată fi pus de guvern, nu de o companie privată," a delcarat Thomas de Maiziere, ministrul de Interne, expicând pericolul la care se expun agenţii guvernamentali care utilizează acest smartphone. Averizarea ministrului a fost dată prima dată în 2009, însă a atras atenţia presei germane abia după ce autorităţile din Emiratele Arabe Unite au decis interzicerea utilizării BlackBerry pe teritoriul ţării.