Michelle Obama, desemnată cea mai puternică femeie din lume

20

Unele sunt bogate, unele frumoase, unele talentate. Tinere sau mai puţin tinere, populare sau mai puţin populare, toate au în comun cel puţin două lucruri: sunt femei şi sunt puternice.

    

    Revista Forbes publică anual un clasament al celor mai puternice 100 de femei din lume. Anul acesta în fruntea clasamentului s-a poziţionat soţia preşedintelui Statelor Unite, Michelle Obama, care a surclasat femei cu vechime în top, precum Angela Merkel sau Oprah Winfrey.

    Anul trecut, Michelle Obama ocupa poziţia 40 în acelaşi top. Ieri însă, reprezentanţii Forbes au validat ascensiunea în top a primei doamne, declarând că soţia preşedintelui Obama este "o adevărată forţă pentru schimbare,". Conform celor de la Forbes, Michelle Obama are un puternic rol formator, vizibil în lansarea unor programe precum campania împotriva obezităţii infantile.

    Răsturnările în clasamentul de anul acesta au adus-o pe Angela Merkel, de pe prima poziţie în ultimii patru ani, pe poziţia patru, după Irene Rosenfeld (directorul Kraft Foods) şi Oprah Winfrey (prezentatoarea TV), dar înaintea secretarului de stat american Hillary Clinton.

    Surprinzătoare pentru unii analişti media a fost intrarea în top 10 a artistelor Lady Gaga şi Beyonce Knowles. Reprezentanţii Forbes au explicat însă că revista a avut mai puţin în vedere "titlurile tradiţionale" şi că s-a bazat mai mult pe "influenţa creativă şi antreprenoriat" în alcătuirea topului.