Mii de voluntari români, în cea mai mare acţiune de ecologizare naţională

106

Cel mai mare proiect de implicare socială din ţara noastră, "Let`s Do It, Romania!" a mobilizat mii de tineri din toată ţara într-o acţiune naţională de ecologizare care a avut loc sâmbăta trecută, anunţă Mediafax.

   

     "Aproximativ 80 la sută din deşeurile colectate au fost PET-uri, iar la nivel de judeţ cele mai mari mormane de gunoaie care a trebuit să fie curăţate au fost pe culmea Meseşului, pădurea Cristurului, albiile Someşului şi ale Crasnei şi în jurul barajului Vârşolţ," a declarat pentru Mediafax Andra Farcău, coordonator-voluntari în cadrul proiectului.

     Nu mai puţin de 6.871 de saci de deşeuri au fost umpluţi cu deşeuri în judeţul Mureş. Tot aici voluntarii au debarasat 12 tone de deşeuri rezultate din construcţii. Numărul voluntarilor din Mureş s-a ridicat la peste 2.500 de oameni. Mult mai mulţi s-au strâns în judeţul Sălaj, unde aproximativ 4.300 de persoane au strâns peste 5.000 de saci cu gunoaie, au umplut 5 remorci şi 20 de pubele.

     România este cea mai mare dintre ţările care au implementat această strategie de ecologizare la nivel naţional. Alte ţări participante la proiect au fost, potrivit Mediafax, Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).