OCDE se aşteaptă la un boom al producţiei alimentare a ţărilor în curs de dezvoltare

10

Economiile ţărilor în curs de dezvoltare, precum Brazilia, India, China şi Rusia vor înregistra, în următorii zece ani, un boom al producţiei alimentare, în vreme ce producţia din Europa de Vest va stagna arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, citat de BBC.

  

    Producţia agricolă va înregistra o creştere de trei ori mai rapidă decât producţia din ţările dezvoltate, iar preţurile vor depăşi media estimată pe termen lung, mai scrie raportul.

    Creşterea va fi încurajată de creşterea veniturilor şi de urbanizarea care vor constitui curente evolutive în ţările aflate în dezvoltare. „Ţările în dezvoltare vor fi principala sursă de creştere a producţiei, consumului şi comerţului agricol mondial," spun autorii raportului. „Pe măsură ce veniturile cresc, dieta se va diversifica încetul cu încetul. Oamenii vor trece de la consumul de alimente de bază la o dietă bazată mai mult pe carne şi hrană procesată, care va încuraja industria animală şi producţia de lactate," se mai arată în raport.