Parcul tematic Hezbollah, noua faţă a propagandei de război

19

"Crezi în Hezbollah, crezi în ţara ta, crezi că eşti puternic." Aşa a descris Sara Nasser, o localnică din satul Haris (Liban), senimentele pe care le-a avut după ce a vizitat "Muzeul Rezistenţei", un parc tematic construit de grupul musulman şiit Hezbollah, relatează Reuters.

    Descris de organizatorii lui ca "un punct turistic de atracţie în zona de rezistenţă", Parcul de la Mleeta (Liban) este o expoziţie a vieţii de gherilă Hezbollah, marcată de tema patriotismului şi a martiriului.

    În ciuda temperaturilor caniculare, de la deschiderea parcului, peste jumătate de milion de oameni au vizitat Mleeta, localizat la 50 de km de Beirut. Ghizii Hezbollah oferă tururi în engleză, franceză, germană, italiană şi arabă, tuturor celor interesaţi să vadă pe viu tancuri israeliene, lansatoare de rachete, un buncăr de gherilă sau un documentar despre Hezbollah.

    Ali, un angajat al unei bănci islamice din apropierea oraşului Nabatiyeh, spune că dezvoltarea parcului a costat până acum 4 milioane de dolari şi că planurile viitoare cuprind construirea unui hotel de cinci stele, o tabără de campare, piscine, cluburi sportive şi, eventual, un tramvai.