Prima doamnă RD Congo: Dumnezeu va elibera naţiunea noastră

53

„Avem nevoie disperată de El [de Dumnezeu, n.r.] pentru ca să ne vindece ţara", a declarat Marie Olive Kabila, prima doamnă a Republicii Democrate Congo. „Mă aflu aici ca să vă spun că nu mă voi ruşina niciodată de numele Dumnezeului meu", a mai spus Marie Olive, cu prilejul unui eveniment creştin naţional, notează CBN.com.

   

    Una dintre cele mai tinere prime doamne ale continentului african, soţia preşedintelui Kabila este o persoană foarte populară în Congo, aclamată de mulţime asemenea unui star de cinema. O persoană cu convingeri creştine puternice, prima doamnă a RDC îşi foloseşte puterea de influenţă pentru a contribui la înnoirea spirituală a ţării sale.

    „Avem toată bogăţia de minerale din lume. Suntem ca Ţara Făgăduinţei, şi totuşi ne confruntăm cu valuri de moarte şi distrugere", a mai spus Marie Olive, care a iniţiat o campanie de rugăciune în marile oraşe ale ţării. Răspunsul a fost impresionant, timp de trei zile, congolezii înghesuindu-se în biserici pentru a se ruga.

    „Acesta este doar începutul. Noi vrem să fim eliberaţi din puterea diavolului şi a spiritelor rele care agită încoace şi încolo poporul nostru. Cred că zidurile Ierihonului se prăbuşesc. Dumnezeu va elibera naţiunea noastră", a declarat prima doamnă a RDC.

    Republica Democrată Congo este cunoscută ca una dintre ţările lumii cu resurse foarte bogate – diamante, zinc, cupru, aur – dar destabilizată de numeroase conflicte interne şi de corupţie.