Protest cu peste 1 milion de participanţi în Franţa

59

    Peste un milion de oameni au ieşit în stradă marţi, în Franţa, pentru a protesta împotriva proiectului de reformare a sistemului de pensii. Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul francez de Interne, numărul protestatarilor s-a ridicat la 1,12 milioane de persoane, în vreme ce principalul sindicat francez, CGT informează că numărul participanţilor s-a ridicat la 2,7 milioane.

    Cel mai mare număr de participanţi a fost înregistrat în Paris: 80.000 din informaţiile Poliţiei, 270.000 potrivit sindicaliştilor. Oamenii care au scandat marţi "pensionări solidare, locuri de muncă, salarii, o miză socială" au protestat în număr mai mare decât cei prezenţi la ce mai recentă manifestaţie împotriva reformei pensiilor.

    CGT a estimat că 2,735 de milioane de persoane s-au mobilizat ieri, în timp ce CFDT (al doilea sindicat, reformist) a menţionat 2,5 milioane de participanţi, relatează Mediafax. Pe 24 iunie aceleaşi sindicate estimau că 2 milioane de oameni au protestat, în vreme ce Poliţia menţinea numărul la 800.000.