Râsul, un alt fel de exerciţiu fizic

52

    Râsul plin de voioşie contribuie la optimizarea funcţiilor diferitelor sisteme ale corpului uman. Este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători condusă de dr. Lee S. Berk, specialist în tratamente preventive şi cercetător în domeniul psiho-neuro-imunologiei la Universitatea Loma Linda (SUA).

    Cercetătorii au stabilit că râsul contribuie la optimizarea hormonilor sistemului endocrin şi că are efecte în sensul reducerii stresului. Creşterea producţiei de anticorpi, întărirea sistemului imunitar, reducerea colesterolului şi reglarea presiunii sangvine sunt, de asemenea, efecte ale râsului.

    Râsul determină corpul să reacţioneze într-un mod similar cu reacţiile corpului în caz de exerciţiu fizic moderat. „Începem, în sfârşit, să realizăm că acţiunile şi emoţiile noastre zilnice modulează corpul nostru în multe feluri”, a declarat dr. Berk.

   

    Rezultatele studiului au fost prezentate la Conferinţa de Biologie Experimentală de la Anaheim (SUA), care se va încheia mâine, 28 aprilie. „Este fascinant că emoţiile pozitive rezultate din comportamente precum cântatul, iar acum şi râsul voios, se traduc în atât de multe tipuri optimizare a mecanismelor [biologice]. După cum spune şi vechea înţelepciune biblică, e adevărat că râsul este un bun medicament”, a mai precizat dr. Berk. (Sursa: Science Daily)