Religia druizilor, recunoscută oficial în Marea Britanie

445

Druizii din Anglia au primit recunoaşterea oficială a statului, plasându-se, din punct de vedere legal, pe aceeaşi poziţie cu Biserica Anglicană, transmite Associated Press.

    Druizii din Anglia au primit pentru prima dată recunoaşterea oficială a statului, plasându-se, din punct de vedere legal, pe aceeaşi poziţie cu Biserica Anglicană, transmite Associated Press.

    După ce au dovedit organizaţiei semi-guvernamentale Charity Comission că reţeaua druidă promovează o credinţă coerentă şi serioasă într-o entitate supremă şi că deţine un cadru moral, tradiţia druidă a fost declarată oficial religie săptămâna trecută. Printre beneficiile notate de AP drept consecinţă a acestei recunoaşteri se numără scutirea de taxele aplicate donaţiilor primite de reţeaua druidă, dar şi statutul de egalitate legală cu religiile recunoscute ale Marii Britanii.

    Lupta pentru recunoaşterea oficială a druizilor a început acum cinci ani, când aplicaţia pentru dobândirea de statut legal a fost respinsă de organizaţia Charity Comission, pentru că nu întrunea condiţiile de validare.

    Tradiţia păgână druidă are o istorie veche de mii de ani. Druizii sunt cunoscuţi pentru ceremoniile ritualice pe care le efectuează la Stonehenge în fiecare vară – deşi monumentul precede istoric apariţia druizilor. Practica religioasă druidă include închinarea la soare, pământ şi alte elemente naturale, precum şi unificarea cu natura, ca urmare a unei conexiuni dintre spiritul uman şi spiritele din natură.