Vaticanul într-un nou scandal, de corupţie

8

Cardinalul Crescenzio Sepe este investigat pentru corupţie, numele Vaticanului fiind târât într-un nou scandal public, anunţă The Guardian. Arhiepiscopul de Napoli este suspectat că i-ar fi vândut lui Pietro Lunardi o clădire, la un preţ subevaluat. Se crede că Sepe ar fi acceptat mită pe vremea când era şeful Congregaţiei pentru evanghelizare, o structură religioasă ce deţine cele mai mari proprietăţi imobiliare ale Vaticanului.

   

    „Câţi martiri sunt aici, chiar şi astăzi, oameni care în numele adevărului… sunt torturaţi, umiliţi şi trataţi cu lipsă de respect?" a întrebat cardinalul Sepe în timpul predicii pe care a susţinut-o în faţa congregaţiei pe care o păstoreşte.

    Magistraţii investighează şi legăturile cardinalului Sepe cu dezvoltatorul imobiliar Diego Anemone şi cu Angelo Balducci, fost oficial, responsabil cu lucrările publice.

    „Preoţia nu poate constitui niciodată un mijloc de obţinere a securităţii personale sau de a ajunge într-o anumită poziţie socială", a spus Papa Benedict al XVI-lea în cadrul unei slujbe care a avut loc, ieri, la Vatican, notează AFP.