Vizita Papei în Marea Britanie, declarată un mare succes

26

    Vaticanul a declarat vizita de patru zile efectuată de Papa Benedict al XVI-lea în Marea Britanie "un mare succes" spunând că pontiful a putut transmite mesajul său unui public reticent, ba chiar furios în urma scandalului privind abuzul sexual în care este implicată biserica, scrie USA Today.

    În ultima zi a vizitei sale, Benedict a lăudat eroismul britanic împotriva naziştilor pentru a marca aniversarea a 70 de Bătălia Angliei. În plus, pontiful roman a adus un cleric englez cu un pas mai aproape de sanctificare.

    Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi a declarat că cel mai important lucru nu a fost atât de mult rata participării – mulţimile au fost mult mai mici decât atunci când Papa Ioan Paul al II-a vizitat în 1982 – ci că avertizările Papei Benedict cu privire la pericolele unei societăţi tot mai secularizate au fost primite "cu un interes profund" de britanici.

    Acoperirea media de care s-a bucurat evenimentul s-a remarcat prin seriozitatea cu care ziarele şi televiziunile au redat mesajul lui Benedict. Practic, toate discursurile Papei, slujbele şi alte evenimente au fost transmise live de presa britanică.