Bine că nu sunt alegeri peste două zile, altfel am fi avut o revelaţie. Românii l-ar fi votat pe Dan Diaconescu președinte, la mică distanţă de Victor Ponta (22%) și ceva mai departe de Crin Antonescu (32%). „Dan Diaconescu, președinte” e idealul politic al 18% dintre români, potrivit unui sondaj CCSB.

O mare realizare pentru un tip care trăiește din mizeria altora. Așa firav și molcom, în studioul lui (care de ceva timp nu mai e într-un apartament de bloc), Dan Diaconescu pare pentru 18% dintre români un om preocupat să aducă la lumină nedreptăţile și conspiraţiile care ne înconjoară, să răspundă dezinteresat la nevoile cetăţeanului de rând, pe limba lui.

Ce și-ar mai putea dori românii de la un președinte? Poate că și-ar dori să nu își bată joc de viaţa unui tânăr, ca să câștige bani de benzină pentru Maybach. Dacă este așa, atunci reportajul multimedia al lui Vlad Mixich și Laurenţiu Diaconu-Colintineanu ar putea deschide ochii unora, arătându-le că murdară e „Oglinda TV”, și nu realitatea pe care pretinde că o prezintă.

Celor care nu aveau nevoie de dezvăluirea corupţiei, reportajul le poate arăta că OTV-ul, de care mulţi s-au și plictisit să râdă, a căpătat mai multă putere de convingere decât ar fi sănătos pentru libertatea de exprimare. Nu mai vorbim nici despre dreptul oamenilor de a primi informaţie de speţa pe care și-o doresc, ci de o încălcare flagrantă a eticii.

OTV-ul nu e doar o adunătură de oameni de a căror prezenţă adesea ridicolă să ne minunăm și pe seama cărora să facem glume. E o voce acreditată de creduli, care sunt gata să îl voteze pe Diaconescu președinte. 18% e mult. Dar privirile inteligente pe care le intuiesc în spatele obiectivului și în faţa programului de editare în care a fost lucrat reportajul „Crima din telecomandă” mă fac să am încredere că toată șarada asta se apropie de final.

Crima din telecomanda de Laurentiu Diaconu-Colintineanu pe Vimeo.