Să fii orice, dar nu slab! Rapperul Eminem a crezut că nu are alternativă, așa că a luat un pumn de Tylenol ca să-și croiască drum afară dintre cei vii. Din fericire, a scăpat. Acum povestește că,  în lumea în care trăiește, „să treci prin perioade grele poate fi considerat un semn de slăbiciune și, în hip-hop, ultimul lucru pe care ai vrea să îl recunoști este că ești slab. Dar dacă nu aș fi recunoscut slăbiciunea mea în acest punct, aș fi murit. Am luat o supradoză și am fost la un pas să mor." Îl părăsise soţia.

    Să fii orice, dar nu slab! Rapperul Eminem a crezut că nu există alternativă pe lumea asta la dictonul intransigent, așa că a luat un pumn de Tylenol ca să-și croiască drum afară dintre cei vii. Din fericire, a scăpat.

     Acum povestește că, în lumea în care trăiește, „să treci prin perioade grele poate fi considerat un semn de slăbiciune și, în hip-hop, ultimul lucru pe care ai vrea să îl recunoști este că ești slab. Dar dacă nu aș fi recunoscut slăbiciunea mea în acest punct, aș fi murit. Am luat o supradoză și am fost la un pas să mor." Îl părăsise soţia.     Despărţirea de persoana iubită a afectat-o și pe frumoasa Halle Berry. După ce a divorţat de starul baseball-ului american, David Justice, a fost copleșită de sentimentul că existenţa ei nu mai are rost.

    Actriţa a încercat să se sinucidă în mașină, inhalând monoxid de carbon. Mai târziu a mărturisit simţămintele teribile pe care le-a trăit și ce a salvat-o: „Totul a fost din cauza unei relaţii. Simţeam că nu valorez nimic," a povestit Halle. Despre momentul critic spune că i-ar fi fost fatal, dacă nu i-ar fi revenit în minte exemplul mamei ei. „Stăteam în mașina mea și simţeam gazul ieșind, când mi-am închipuit-o pe mama găsindu-mă. Ea s-a sacrificat atât de mult pentru copiii ei… A-mi încheia viaţa ar fi fost ceva incredibil de egoist din partea mea. Mi-am promis că nu voi mai fi niciodată atât de lașă."

    Elton John îi este recunoscător prietenului care l-a scăpat de la moarte, după ce încercase să se sinucidă inhalând gaze de la cuptor. Prietenul și colaboratorul său Bernie Taupin l-a găsit „cu capul pe o pernă", a deschis rapid toate ferestrele și l-a salvat. Cei doi au scris împreună cântecul „Someone Saved My Life Tonight" (cineva mi-a salvat viaţa în seara asta) pentru a spune povestea.

    Drew Barrymore nu își amintește cu plăcere de relaţia pe care o avea, în adolescenţă, cu mama ei. Fiica modelului Jaid Barrymore, povestește că a devenit dependentă de cocaină la doar 14 ani, iar la 15 a încercat să își ia viaţa. Ea mărturisește că „simţea nevoia de mai mult sprijin din partea ei (mamei) când era adolescentă." Despre relaţia actuală cu mama ei, Drew crede că „intenţiile între noi două sunt bune acum – dar punerea în practică a acestor intenţii lasă de dorit. Lucrurile merg însă mai bine, am ajuns la vârsta la care pot să văd și calităţile, dar și defectele mamei mele. Acum o respect foarte mult."

     Să fii oricum, dar nu slab! E unul dintre mesajele subliminale care ne intoxică zilnic. Îl receptăm din criticile celor din jur, din lipsa lor de empatie sau din teatrul celor care își minimalizează neputinţele prin minciuni. Societatea are o întreagă panoplie de eroi fabricaţi şi apoi zdrobiţi. Unii au cedat sub presiunea laurilor, pentru că nu au putut să convingă în continuare că au, că sunt şi că pot. Alţii au căzut sub propria aşteptare că succesul e un drum cu sens unic.

     Pentru Eminem, salvarea a fost în acceptarea propriilor limite. Pentru Halle Berry, lecţia a fost că valoarea unui om rămâne neschimbată indiferent de câţi oameni o recunosc sau o neagă. Că oamenii care te iubesc merită să te aibă lângă ei. Elton John a înţeles că prietenia adevărată există şi că un prieten poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Drew Barrymore a realizat că oamenii pot să nu iubească la timp, sau pot să nu îşi manifeste iubirea în modul în care am vrea noi să o facă, dar asta nu înseamnă că nu ne iubesc. Iar dacă cei care ar trebui să ne iubească nu o fac, nu e neaparat vina noastră.

    Viaţa și moartea se luptă mai întâi în mintea noastră. Nu ceea ce ni se întâmplă înclină balanţa, ci dipoziţia minţii de a interpreta elementele vieţii într-un fel sau în altul. „O minte nouă” este traducerea literală a cuvântului „pocăinţă”, folosit adesea peiorativ. De fapt, aici este esenţa schimbării pe care ne-o propune Dumnezeu. O minte nouă, capabilă să câștige definitiv lupta pentru viaţă. Gândește mai departe. Merită!