Vaticanul nu ia în serios apelul la islamizarea Europei

799

    Vaticanul nu ia în serios declaraţiile făcute de liderul libian, Muammar Gaddafi care a declarat că „islamul ar trebui să devină religia întregii Europe”, relatează Christian Today şi HotNews.

    Gaddafi a făcut această afirmaţie cu prilejul unui discurs ţinut în Italia, la aniversarea a doi ani de la semnarea tratatului de prietenie dintre Libia și această ţară. În prezenţa a 500 de femei, angajate ca hostesse la eveniment, Gaddafi a proclamat că „Mahomed este ultimul profet” și că Europa ar trebui să trecă la islamism. El a oferit femeilor și câte un exemplar al Coranului. Potrivit Hotnews.ro, aceasta nu este prima ocazie de „evanghelizare musulmană” folosită de Gaddafi. În noiembrie 2009, el a ţinut un discurs similar în faţa a 200 de femei.     Secretarul Congregaţiei pentru Evanghelizare de la Vatican, arhiepiscopul Robert Sarah, a catalogat comentariile liderului drept „o provocare non-solicitativă, lipsită de seriozitate”. Conform Agenţiei France-Presse, arhiepiscopul a mai adăugat că „nu are nicio logică să vorbeşti despre convertirea continentului european la islamism, pentru că oamenii decid singuri să devină creştini, musulmani sau să urmeze orice altă religie.”

    Reprezentanţi ai opoziţiei italiene împreună cu unii parteneri din coaliţia de guvernământ a lui Berlusconi au criticat aspru vorbele liderului Gaddafi.  „Cuvintele lui Gaddafi dezvăluie viziunea islamică perioculoasă pentru Europa,” a declarat Mario Borghezio, europarlamentar din Liga Nordului. Legăturile de diplomaţie dintre Libia şi Italia s-au îmbunătăţit semnificativ de la semnarea acordului dintre cele două ţări, în 2008.  Italia rămâne printre primii trei investitori în fosta colonie nord-africană.