Cei mai mari fumători europeni renunţă la fumat

19

Ţara europeană cu cei mai mulţi fumători se străduieşte să se lase de fumat. Grecia a promulgat o nouă lege anti-fumat, care interzice consumul de tutun în spaţiile publice închise şi nu permite publicitatea la ţigări.

   

    Aceasta este, potrivit BBC, cea de-a doua încercare pe anul acesta, prin care Grecia vrea să reducă numărul celor dependenţi de tutun din ţară. Conform estimărilor oficiale, peste 40% dintre adulţii greci fumează, comparativ cu 29% – media la nivel european.

    Fumătorii greci care încalcă legea vor fi amendaţi cu sute de euro, iar companiile cu câteva mii. Prevederea a nemulţumit proprietarii de restaurante şi cafenele care spun că legea le va afecta profitul într-un moment vulnerabil din cauza crizei economice.

    Reprezentanţii guvernului grec spun, în schimb, că intericţia are ca scop protejarea sănătăţii publice şi că, asemenea planuli de austeritate adoptat pentru a restaura o economie aproape falimentară, legea îi va ajuta pe greci să ia în considerare consecinţele acţiunilor lor.