O școală internaţională din Nigeria acceptă plata taxelor în sticle de plastic

O școală din Nigeria acceptă ca părinţii și tutorii copiilor să plătească taxele de școlarizare cu sticle de plastic goale, în loc de bani. Iniţiativa, numită Recycle Pay, este rezultatul unei colaborări între organizaţiile African Clean Up Initiative și WeCyclers, pe de o parte, și școala Morit International din Ajegunle, Lagos, pe de altă parte.

O minciună electorală provoacă un val de ucideri ale creștinilor din Nigeria

Cea mai populată ţară africană ocupă locul 12 în indexul mondial al persecuţiei, conform organizaţiei Open Doors. Cel puţin 120 de persoane au fost omorâte de militanţii fulani începând din 9 februarie 2019, într-o serie de atacuri ce au urmat unei declaraţii televizate a guvernatorului statului Kaduna din Nigeria.

Video: Ubang, satul în care bărbaţii și femeile vorbesc două limbi diferite

Comunicarea dintre bărbaţi și femei în satul nigerian Ubang nu are nimic în comun cu explicaţiile anecdotale pe care le-ar putea evoca bestsellerul lui John Gray, „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”. Totuși, pentru cei din afara acestei comunităţi de fermieri din sudul Nigeriei, ideea ca membrii aceleiași familii să vorbească...

Esenţiale azi, 26 iunie

Chișinău: Andrei Năstase nu poate prelua funcţia de primar

Gruparea Boko Haram a eliberat fetele răpite în februarie

Gruparea islamistă Boko Haram, care în februarie 2018 a răpit 110 eleve din localitatea Dapchi, din nord-estul Nigeriei, le-a eliberat pe 104 dintre ele, au declarat oficiali ai guvernului.

Primele imagini cu elevele răpite de Boko Haram în urmă cu doi ani

Un clip transmis guvernului nigerian de către gruparea islamistă Boko Haram a trezit simultan speranţă și groază în inimile părinţilor ai căror fete au fost capturate de teroriști într-o operaţiune în urma căreia 276 de fete au fost răpite din școala unde învăţau.

Atac sinucigaș condus de o fetiţă de 11 ani, în Nigeria

O fetiţă de 11 ani s-a aruncat în aer în perimetrul unui terminal de autobuze din nord-estul Nigeriei. Cel puţin 15 oameni și-au pierdut viaţa în atacul care încă nu a fost revendicat de nicio grupare.

De ce vor vota unii creștini nigerieni pentru un președinte musulman

Nigeria răvășită de atacurile feroce ale teroriștilor Boko Haram este în plină campanie electorală pentru prezidenţiale. Cu doar câteva zile înainte de votul care va decide cine va conduce ţara în următorul mandat prezidenţial, creștinii își declară public sprijinul pentru un candidat musulman.

Cum am lăsat Nigeria pradă terorismului

Nu s-a întâmplat nici de azi, nici de ieri și nici de la atacul din Paris încoace. Gruparea islamistă radicală Boko Haram acţionează de cinci ani de zile în scopul stabilirii unui stat islamic în Nigeria. Indiferenţa europeană faţă de această situaţie nu este deci de dată recentă, așa cum ar sugera cei care vor...

Corupţia pastorilor africani nu poate fi combătută cu legi occidentale

Credincioșii prinși sub dărâmăturile unui hostel aparţinând unei biserici nigeriene au fost auziţi cântând imnuri religioase în așteptarea echipelor de intervenţie. Unii au așteptat zile întregi. Mulţi, cu zecile, n-au mai avut însă nicio șansă.

Miracolul de care e nevoie pentru a scăpa de Boko Haram

Tensiunea escaladează în Nigeria, unde gruparea extremistă Boko Haram a condus un nou atac soldat cu cel puţin 45 de morţi. Nigerienii, obişnuiţi să vadă astfel de atacuri mai degrabă în ţările vecine, trăiesc astăzi sub teroarea că oricare dintre ei ar putea urma.

Miracolul din Nigeria: povestea lui Habila Adamu

Credea că este o patrulă a armatei care asigura cartierul în care trăia, însă în seara în care s-a trezit cu o armă la tâmplă, nigerianul Habila Adamu şi-a dat seama că situaţia în care se află este una de criză.

#BringBackOurGirls – un strigăt de ajutor

Răpiri, căsătorii forţate și violuri. Ne-am obișnuit să auzim despre aceste lucruri din ţări precum Nigeria sau Pakistan, dar realitatea este că ele au loc și la noi în ogradă.

Biserica Anglicană nigeriană le cere liderilor săi un jurământ antihomosexualitate

Membrii Bisericii Anglicane nigeriene vor fi nevoiţi să depună un jurământ antihomosexualitate înainte de a putea ocupa vreo poziţie de conducere în biserică. 

Nigeria: Biserica Adventistă cere guvernului respectarea zilelor de închinare

Conducătorii Bisericii Adventiste din Nigeria au cerut guvernului federal să respecte zilele de închinare şi să ia în considerare cerinţa de a schimba ziua în care au loc alegerile prezidenţiale, sâmbăta, cu oricare altă zi lucrătoare.

Nigeria: „Militanţii” care îi ucid pe creștini

Noi atacuri asupra creștinilor au avut loc în nord-estul Nigeriei în noaptea de duminică spre luni. Zece creștini au fost uciși în atacul cu machete și arme de foc, care a avut loc în statul Borno.

Statele africane propun soluţii pentru criza creştinilor

Bombardarea bisericilor a devenit deja un obicei în Nigeria, unde gruparea musulmană Boko Haram şi-a declarat intenţiile de persecutare a creştinilor până când ţara va fi complet islamizată. Creştinii şi-au exprimat dezamăgirea faţă de neimplicarea guvernului pentru apărarea lor, motiv pentru care acum au fost propuse mai multe soluţii.

Peste 100 de morţi în urma violenţelor din Nigeria

Aproape 100 de oameni au fost ucişi şi tot atâţia au fost răniţi în Nigeria, într-o serie de atacuri armate şi atentate cu bombă, comise de militanţi islamişti. Atacurile au vizat și biserici.

Președintele Nigeriei nu concepe succesul fără Dumnezeu

Președintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a lansat un apel către liderii religioși ai ţării, în care le cere acestora „să nu renunţe să se roage pentru pace în ţară.”

UPDATE: Musulmani vs creștini – masacru contra masacru

Atacul musulmanilor asupra satului creștin situat în apropiere de Jos, capitala statului nigerian Plateau, a fost, cel mai probabil, un act de răzbunare, informează BBC. Grupul islamic Fulani a ripostat cu un masacru după ce aproximativ 300 de musulmani nigeriani au fost uciși de creștini în timpul conflictului din ianuarie 2010.