Creştinii tunisieni speră la un viitor mai bun

191

Comunităţile minoritare de creştini şi evrei din Tunisia îşi pun speranţa în idealurile democratice ale noii guvernări şi speră că noii lideri musulmani le vor garanta şi respecta dreptul la libertate religioasă.

În Tunisia există aproximativ 30.000 de creştini şi aproape 2.000 de evrei. Odată cu schimbarea dictatorului Zine al-Abidine Ben Ali, islamiştii radicali au început persecutarea minorităţilor religioase. De aceea, „poporul tunisian, inclusiv evreii, a înţeles că democraţia este cea mai bună soluţie pentru toată lumea", a declarat Khelifa Attoun, vicepreşedintele comunităţii evreieşti din Tunisia, notează Reuters.

Nu de puţine ori sinagogile evreilor au fost distruse, iar adepţii acestui cult au fost ucişi. Această stare de fapt a dus la creşterea tensiunilor şi i-a determinat pe evrei să îşi dorească să emigreze.

Partidul islamist-conservator Ennahda a promis însă, în timpul alegerilor, că drepturile şi libertăţile religioase vor fi respectate.

„Este interesul membrilor Ennahda, atât ca partid politic, dar şi ca lider al guvernului următor din Tunisia, să demonstreze că toleranţa promisă continuă", a declarat Maroun Lahham, arhiepiscopul romano-catolic din Tunisia.

(Foto: Dreamstime)