Ugandezii, furioși după clipul Kony 2012

70

O organizaţie de tineret din Uganda va opri difuzarea clipului Kony 2012 pe teritoriul ţării lor, după ce prima proiecţie a provocat un val de furie printre spectatorii locali.

O organizaţie de tineret din Uganda va opri difuzarea clipului „Kony 2012” pe teritoriul ţării lor, după ce prima proiecţie a provocat un val de furie printre spectatorii locali.

O sesiune de proiectarea filmului Kony 2012 în orașul nordic Lira, la care au participat mai multe persoane mutilate de soldaţii lui Kony, a fost oprită după ce mai mulţi oameni au început să arunce cu pietre, a relatat Victor Ochen, directorul organizaţiei African Youth Initiative Network.

„Am vrut ca oamenii să ia parte la dezbatere alături de noi," a declarat Orchen, citat de Daily Telegraph. „Însă până la final a trebuit să oprim totul pentru că oamenii au avut o reacţie foarte puternică la film și s-au înfuriat foarte tare."

Numeroase persoane dintre cele câteva mii care au participat la proiecţie s-au declarat indignate de „lipsa de sensibilitate a filmului și datele sale neactualizate privind situaţia din nordul Ugandei".

„Oamenii întrebau de ce li se arătă copiii albi din America și nu se spune adevărul despre situaţia oamenilor din Uganda," a povestit Ochen. Rebelii lui Kony care au terorizat ugandezii ani la rândul, s-au retras în ţările din împrejurimi încă din anul 2006.

Clipul video Kony 2012 a devenit cel mai de succes viral al tuturor timpurilor, după ce a fost văzut de peste 100 de milioane de oameni de la lansarea lui, săptămâna trecută.