Un politician englez homosexual apără viziunea creștină a căsătoriei

212

Purtătorul de cuvânt al Partidului Independent din Marea Britanie este de partea creştinilor în problema redefinirii căsătoriei, în ciuda orientării sale gay.

„Întotdeauna am militat pentru tratament egal şi consider că legalizarea uniunilor civile a fost încununarea dorinţei tuturor. Totuşi, cred că un conflict între homosexuali şi comunitatea religioasă nu aduce niciun beneficiu comunităţii gay", a declarat Coburn.

În plus, purtătorul de cuvânt afirmă că includerea uniunii civile între persoane de acelaşi sex în definiţia tradiţională a căsătoriei este o victorie nesperată şi nenecesară pentru comunitatea gay, întrucât obiectivul iniţial a fost atins. 

Coburn a adăugat că efortul de a adopta o lege care să includă şi uniunea religioasă a persoanelor de acelaşi sex (susţinut de primul ministru David Cameron) arată o lipsă de toleranţă faţă de ccomunitatea religioasă care vede căsătoria ca pe o „uniune sfântă între un bărbat şi o femeie", relatează Christian Post.

David Coburn susţine că primul ministru David Cameron intenţionează să „aprindă spritele" şi să creeze tensiuni între homosexuali şi comunitatea religioasă, în problema redefinirii căsătoriei.

Declaraţia sa vine în contextul dezbaterii publice care analizează redefinirea noţiunii de căsătorie, din cauza legalizării uniunilor civile între persoane de acelaşi sex.