Un vrăjitor haitian s-a convertit la creştinism

61

Un vrăjitor din Haiti a renunţat la practicile voodoo şi s-a convertit la creştinism. Sub ochii vecinilor, a dat foc uneltelor pe care le folosea în ritualurile de magie neagră: „A fost felul meu de a spune «Jos cu Satana! Sus crucea!»"

Bărbatul şi-a schimbat vechiul nume şi îşi spune acum Montfort. „A spus că vrea să îşi schimbe numele la fel ca Saul care a devenit Pavel", a declarat Delores York, de la International Mission Board, cea care i-a prezentat Evanghelia fostului vrăjitor.

„Mulţi dintre vecinii lui spun că este un om nou, acum. Mulţi… nici nu îl recunosc şi întreabă: «Nu e aceeaşi persoană, aşa-i?»" susţine Delores. „A învăţat să se roage. A învăţat să îi conducă pe oameni în activitatea de memorare de versete biblice."

Montfort doreşte ca toată lumea să ştie că a renunţat la magia neagră şi că şi-a dedicat viaţa lui Iisus Christos. El şi-a pus casa la dispoziţie pentru ca vecinii lui să vină acolo şi să studieze Biblia, notează christiantelegraph.com.

Montfort a mărturisit că este bântuit încă de spiritele pe care le invoca în practicile voodoo . De asemenea, îi este dificil să îşi găsească o altă sursă de venit, mai ales în condiţiile în care Haiti trece printr-o criză severă după cutremurul din ianuarie 2010. Montfort este însă încrezător în ajutorul lui Dumnezeu: „Cred că Dumnezeu o să-mi dea ceva de muncă. Dumnezeu o să aibă grijă de mine, pentru că El are un plan pentru mine."