Lipsa somnului scade productivitatea românilor

37

Peste 74% din angajaţii români spun că lipsa de somn le afectează productivitatea la lucru, relevă un sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.ro. Doar 25% dintre aceștia consideră că se odihnesc suficient.

Doar 25,3% dintre angajaţii români spun că dorm îndeajuns pentru a fi productivi la serviciu, iar 32,2% sunt convinși că dacă ar dormi mai mult ar fi mai productivi. Un procent de 42,4% admit că lipsa de somn îi afectează doar uneori la birou.

Sondajul relevă că cel mai afectaţi de lipsa somnului sunt bărbaţii între 25-35 de ani. Aproximativ 52% dintre ei suferă din cauza somnului, spre deosebire de femeile din aceeași categorie de vârstă, care suferă într-o proporţie mai mică: 48%.

Lipsa somnului afectează în cea mai mare masură angajaţii din Bucureşti şi Iaşi, în timp ce o mai mare parte de respondenţi din oraşe ca Ploieşti, Timişoara, Cluj Napoca sau Braşov spun că se odihnesc exact atât cât este nevoie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 decembrie 2010 – 07 ianuarie 2011, pe un eşantion de peste 3.100 de utilizatori, la nivel naţional.