Mai mulţi americani susţin posibile atacuri aeriene asupra Siriei

204

Într-un sondaj realizat în ultimele luni de către Universitatea Quinnipiac a reieșit că 49% dintre americani ar susţine atacuri aeriene, atât timp cât nu ar viza vieţi omenești.

Doar 38% dintre americanii intervievaţi au declarat că se opun acestui tip de intervenţie militară. Totuși majoritatea consideră că nu ar fi în interesul Statelor Unite să se implice în conflictul din Siria și se opun ideii de a oferi ajutor militar opoziţiei.

Rezultatele sondajului mai arată și că politica externă este un capitol care trage în jos popularitatea președintelui american, 52% dintre respondenţi fiind dezamăgiţi de deciziile pe care le ia la acest capitol.

Sondajul arată și că opţiunile pe care le are la dispoziţie pentru a rezolva problema Siriei sunt destul de limitate, în ceea ce privește aprobarea cetăţenilor. Deși administraţia Obama a promis să tragă la răspundere guvernul Assad pentru atacul cu arme chimice asupra populaţiei, președintele a respins opţiunea unei prezenţe militare americane în Siria, scrie Time.