Majoritatea americanilor, îngrijoraţi de libertatea religioasă tot mai restrânsă

267

Milioane de americani, în principal protestanţi cu o viaţă religioasă activă, sunt îngrijoraţi cu privire la restricţiile privitoare la libertatea religioasă din ţara lor, dar nu ştiu ce să facă cu privire la aceasta.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Barna, 71% dintre evanghelicii practicanţi sunt „foarte îngrijoraţi" cu privire la libertatea religioasă şi se aşteaptă ca aceasta să devină şi mai restrânsă în următorii ani.

De asemenea, Barna a descoperit că marea majoritate a americanilor (91%) ştiu ce este libertatea religioasă (adică libertate de conştiinţă, care să se reflecte în libertatea de a crede şi de a practica propria credinţă). Totuşi, americanii nu au fost la fel de decişi atunci când au fost întrebaţi cum şi când trebuie aplicată această libertate religioasă.

Deşi două treimi dintre adulţi au fost de acord că „ţara nu ar trebui condusă după un set unic de valori", doar un procent mic dintre evanghelişti (37%) a fost de acord cu această afirmaţie.

Studiul a fost realizat de Barna în parteneriat cu Clapham Group şi a inclus 1.008 adulţi aparţinând întregului spectru religios american, de la cei mai sceptici la cei mai activi credincioşi.