600 de rabini îl susţin pe Obama în cursa pentru prezidenţiale

19

Campania electorală pentru continuarea mandatului lui Barack Obama a primit marţi dovada unui sprijin special. Peste 613 rabini din comunitatea iudaică americană şi-au luat angajamentul să îl realagă pe actualul preşedinte.

Rabinii care „alcătuiesc un grup larg de lideri evrei respectaţi" s-au reunit sub campania „Rabini pentru Obama". Ira Forman, purtător de cuvânt al grupului, spune că sprijinul rabinilor „vorbeşte despre angajamentul profund al preşedintelui faţă de siguranţa statului Israel şi dedicarea lui faţă de o agendă care reprezintă valorile majorităţii covârşitoare a comunităţii evreieşti din America."

Potrivit JPost, la cârma campaniei de anul acesta se află doi rabini care au fost implicaţi în alegerea lui Obama şi în anul 2008.

Bătălia pentru voturile evreilor va fi, cel mai probabil, mult mai intensă decât cea anterioară, ţinând cont de faptul că procentele celor doi canditaţi sunt foarte apropiate. La fel de adevărat este şi că unii evrei americani consideră că politicile preşedintelui Obama au fost în defavoarea independenţei Israelului.