Barack Obama e „mândru să susţină" căsătoriile gay

108

Casa Albă susţine fără rezerve noua lege privind dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a precizat că Obama e „mândru să susţină" noua lege, conform The Huffington Post.

Președintele Barack Obama a afirmat că susţine abrogarea legii federale care definește căsătoria ca între un bărbat și o femeie. Obama afirma încă din februarie că el consideră această lege federală drept neconstituţională, întrucât interzicerea căsătoriilor de același sex violează o dispoziţie din constituţia SUA prin care se asigură protecţie egală în faţa legii.

Senatoarea Dianne Feinstein, una din principalele susţinătoare ale noii legi a căsătoriei afirmă: „Cred că ochii multora încep să se deschidă. Tot mai mulţi oameni din întreaga ţară încep să cunoască persoane homosexuale care doresc să aibă o relaţie durabilă și care privesc căsătoria ca pe un acord atât economic, cât și emoţional."

Feinstein a ţinut marţi un discurs la Clubul Naţional de Presă, împreună cu trei cupluri gay. Cele trei cupluri au vorbit despre dezavantajele cu care se confruntă din cauza actualei legi federale. Spre exemplu, Beth Coderre și Beth Vorro din Rhode Island au fost nevoite să-și procure două asigurări de sănătate în loc de una, cum ar fi avut dreptul ca familie, acest lucru costându-le zeci de mii de dolari în plus anual. Feinstin a conchis cu afirmaţia: „Dacă nu reușim în cadrul actualei sesiuni parlamentare, vom încerca din nou sesiunea următoare. Credeţi-mă, vom continua acest efort până când vom câștiga bătălia."