Obama îşi cere scuze pentru deficienţele reformei sănătăţii

46

Preşedintele Barack Obama şi-a cerut scuze public faţă de americanii care şi-au pierdut poliţele de asigurare de sănătate ca urmare a reformei sale.

În ultimele săptămâni, numeroase poliţe de asigurare au fost invalidate, deoarece nu îndeplineau cerinţele reformei lui Obama, potrivit companiilor de asigurări, în ciuda promisiunilor că vor continua să fie valabile şi după intrarea în vigoare a acestei legi. În prezent, milioane de persoane care aveau o poliţă de asigurare privată sunt nevoite să-şi cumpere una nouă, în mod sigur, mai scumpă. Barack Obama şi-a cerut scuze, în cadrul unui interviu, pentru că, unii cetăţeni se află în această situaţie, în pofida garanţiilor pe care le-a dat, notează BBC.

Adepţii reformei sănătăţii, cunoscută şi sub numele de Obamacare, au spus că cei care şi-au pierdut poliţele vor putea să achiziţioneze alta la un preţ mai bun. În schimb, republicanii sunt nemulţumiţi de această situaţie şi îl acuză pe Obama de minciună, în timpul campaniei pentru aprobarea legii. La rândul lui, Obama i-a criticat pe republicani, care, din punctul lui de vedere, încearcă să blocheze legea privind asigurările de sănătate.

Website-ul HealthCare.gov, creat pentru a ajuta americanii să cumpere poliţe de asigurare şi să primească subvenţii, a început să aibă probleme imediat după lansare, lucru criticat de către împotrivitorii reformei sănătăţii. Obama a promis că va rezolva în scurt timp aceste probleme.